Vår församling

Pingstkyrkan Överhörnäs är en över 100 år gammal församling med en rik historia som lutar sig in i framtiden med en tro på att Gud har det allra bästa framför. 

Vi är en Jesusfokuserad, Bibelbaserad, andefylld och livgivande kyrka. Vår församling är inte bara en byggnad utan består av en samling människor med olika åldrar och bakgrund, som medvetet valt att ta våra nästa steg med Jesus tillsammmans.

Vår TRO

Vi tror att Bibeln är Guds ord. Att Bibeln är sanning och skriven som ett kärleksbrev från Gud till var och en av oss.
Vi tror att Jesus är Guds son, att Fadern sände Jesus till jorden för att “var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” (Joh 3:16).
Vi tror att Jesus dog och uppstod för att vi skulle kunna lämna det som varit bakom oss, och leva ett nytt liv.
Vi tror också på den helige Ande, att Gud har utgjutit sin Ande i våra hjärtan. En gåva som varje människa får om hon vill ta emot Gud.
 
Vi tror att det finns hopp i och genom Jesus. I en tid som känns mörk finns det tro för framtiden. Det finns en väg tillbaka, det finns nåd och förlåtelse. Det finns en Gud som bryr sig om dig och som har haft sina ögon på dig innan du ens öppnade dina. Det finns en kärlek som aldrig sviker och det finns hopp!

Gud kom, blev människa i Jesus Kristus, dog på korset för att sen uppstå på tredje dagen för att sätta alla som tror på honom fria. Denna radikala kärlekshandling som påsken handlar om är alltså för din skull. För att han älskar dig villkorslöst och för att han inte kunde tänka sig himlen utan dig.

Läs mer HÄR om Vem Jesus är, varför han behövs och vad ordet frälst innebär. 
Vill du höra andra berätta om deras liv och hur livet förändrats när de valt att tro på Jesus? hittar du det HÄR! 
 

Vill du ta emot Jesus?

Att ta emot Jesus i sitt hjärta är inte svårt. Du kan be med egna ord eller läsa bönen här nedan och på så vis bekänna din tro på Gud. ”För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.” Romarbrevet 10:9

Jesus, jag ber denna bön för att jag vill leva mitt liv med dig. Jag tror att du är Herre över liv och död med makt att förlåta. Tack för att jag är förlåten och älskad av dig. Tack för att du dog och uppstod för att rädda mig. Hjälp mig att tro på dig och din kärlek varje dag. Tack för att du ger mig frid. Kom in i mitt hjärta Jesus.
Amen.

 
Har du bett bönen och nu valt att leva ett liv med Jesus? Grattis, det är det bästa beslut du kan ta!
Vill du prata med någon, få tag på en bibel, döpa dig eller träffa andra som också tagit samma beslut, tveka inte att höra av dig!

      "Så älskade Gud världen att han
                 gav den sin ende Son, för att de som tror
                 på honom inte ska gå förlorade utan
                 ha evigt liv. Det var inte för att döma världen
                 som Gud sände sin Son utan för att världen
                 skulle räddas genom honom"
                                                                Joh 3:16